Tävlingsinfo

Orienteringsveckan Fin5 2018 består av fem deltävlingar. Fyra av deltävlingarna är traditionell skogsorientering och en deltävling är sprintorientering. Alla skogsdistanser arrangeras från samma tävlingscentral i Virpimäki på gränsen mellan Seinäjoki och Lappo. Sprintorienteringen arrangeras i närheten av Seinäjoki centrum där parken Lakeuden puisto fungerar som TC. Fin5-orienteringsveckan arrangeras veckan före Svenska orienteringsveckan O-ringen 2018 i Örnsköldsvik, vilket ger en utmärkt möjlighet att delta i båda orienteringsveckorna!

Fin5 2018 arrangeras samtidigt med student-VM i orientering (WUOC2018). En del av tävlingarna i Student-VM hålls i samband med Fin5-deltävlingarna.

Tidpunkt

Datum Fin5 Arena
sön. 15.7.2018 1:a deltävlingen (medeldistans) Virpimäki
mån. 16.7.2018 2:a deltävlingen (långdistans) Virpimäki
tis. 17.7.2018  vilodag –  motionsorientering
ons. 18.7.2018  3:e deltävlingen (medeldistans) Virpimäki
tors. 19.7.2018  4:e deltävlingen (sprint) Kirkkokatu
fre. 20.7.2018  5:e deltävlingen (långdistans) Virpimäki

Medeldistans och sprint enligt finska orienteringsförbundets regler. Långdistansernas längd på grenreglernas nedre gräns.

Terrängen

Fyra skogsorienteringsdeltävlingar arrangeras från en tävlingscentral. TC sitter i mitten på tävlingsterrängen, vilket gör det möjligt att använda skilda terrängområden för alla deltävlingar. I terrängen har tidigare arrangerats bl.a. FM i nattorientering. Terrängtypen är lättframkomlig och varierande österbottnisk terräng med små till måttliga höjdskillnader och rikligt med berg i dagen.

Sprintorienteringens TC är i parken Lakeudenpuisto direkt intill Seinäjoki centrum bredvid Lakeuden Risti. I tävlingen används både urban stadsmiljö och parkområden. I banläggningen tas svårighetsnivåerna väl i beaktande för att erbjuda lämpliga utmaningar åt alla från nybörjare till internationell elit.

 

Kartexempel från Virpimäki (1)

Kartexempel från Virpimäki (2)

Kartexempel från sprintorienteringen.