©Apulandia Oy

Fin5-suunnistusviikolla on ilo teidottaa, että kilpailun suojelijaksi on lupautunut Apulanta-yhtyeen rumpalina tunnettu Sipe Santapukki. Suunnistusväki tietänee Sipen paitsi Apulannasta myös Suomen kautta aikain parhaiten menestyneen suunnistajan Minna Kaupin puolisona. Santapukki on itsekin jäänyt suunnistukseen ”pahasti koukkuun”.

– Pyrin siihen, että keikka-automme lipuu ajoissa pelipaikoille, jotta pääsen haastamaan itseni ennen illan keikkaa sprintin sykkeessä, legendaarista Alvar Aalto-keskusta mittaillessa, Vauhtiajoilla Finin aikaan esiintyvä Santapukki toteaa tervehdyksessään. Tervehdys tullaan julkaisemaan kokonaisuudessaan Fin5-kisalehdessä, joka puolestaan jaetaan jo Jukolassa.

Suojelijan tehtävästään Sipe on innoissaan. Suunnistuspiirit ovat hänestä ihailtavan yhteisöllisiä – paikkoja, jossa toimitusjohtajat, rokkikukot, yhteiskunnalliset vaikuttajat ja maailmanmestarit ovat samojen haasteiden edessä, jolloin niistä myös pystytään keskustelemaan tasavertaisesti. Myös Pohjanmaata tuore suojelija kehuu vuolaasti.

– On erityisen mieluisa kunniatehtävä saada toimia suojelijana FIN5 rastiviikolla nimenomaan Pohjanmaalla. Pohjanmaan henki on aina tuntunut itsestäni reilulta, rehdiltä, tinkimättömältä, lämpimältä ja kotoisalta. On perusteltua sanoa, että Pohjanmaa on Suomen selkäranka, hän hehkuttaa.

Ennennäkemätöntä yhteistyötä suunnistusviikon ja rockfestivaalin kesken

Fin5 2018:n sprintti on tiettävästi ensimmäinen suunnistuskilpailu, jonka kilpailukeskus sijaitsee rockfestivaalin alueella: torstaina heinäkuun 19. päivä suunnistajat juoksevat maaliiviitoituksensa Vauhtiajojen pääportin lävitse.

– Tämä on mahtava, ainutkertainen loppusuora ja kilpailukeskus suunnistusviikolla, järjestäjät kommentoivat. Yhteistyö festivaalin ja suunnistuskilpailun kesken voi äkkiseltään kuulostaa vaikealta yhdistelmältä, mutta yhteistyö ja ennakkojärjestelyt ovat sujuneet täysin sopuisasti ja hyvässä yhteisymmärryksessä.

Yhteistyö Vauhtiajojen kanssa on luonut suunnistajille myös mahdollisuuden ostaa halvempia lippuja Vauhtiajoille. Lisätiedot tästä löytyvät Aktiviteetti-valikosta kohdasta Vauhtiajojen ennakkoliput. Lienee myös harvinaista, että kilpailijoilla on nyt mahdollisuus nähdä kilpailunsa suojelija rummuttamassa festarilavalla kilpailupäivän hämärtyessä.