Uutiset

Finin suojelijaksi Sipe Santapukki!

©Apulandia Oy

Fin5-suunnistusviikolla on ilo teidottaa, että kilpailun suojelijaksi on lupautunut Apulanta-yhtyeen rumpalina tunnettu Sipe Santapukki. Suunnistusväki tietänee Sipen paitsi Apulannasta myös Suomen kautta aikain parhaiten menestyneen suunnistajan Minna Kaupin puolisona. Santapukki on itsekin jäänyt suunnistukseen “pahasti koukkuun”.

– Pyrin siihen, että keikka-automme lipuu ajoissa pelipaikoille, jotta pääsen haastamaan itseni ennen illan keikkaa sprintin sykkeessä, legendaarista Alvar Aalto-keskusta mittaillessa, Vauhtiajoilla Finin aikaan esiintyvä Santapukki toteaa tervehdyksessään. Tervehdys tullaan julkaisemaan kokonaisuudessaan Fin5-kisalehdessä, joka puolestaan jaetaan jo Jukolassa.

Suojelijan tehtävästään Sipe on innoissaan. Suunnistuspiirit ovat hänestä ihailtavan yhteisöllisiä – paikkoja, jossa toimitusjohtajat, rokkikukot, yhteiskunnalliset vaikuttajat ja maailmanmestarit ovat samojen haasteiden edessä, jolloin niistä myös pystytään keskustelemaan tasavertaisesti. Myös Pohjanmaata tuore suojelija kehuu vuolaasti.

– On erityisen mieluisa kunniatehtävä saada toimia suojelijana FIN5 rastiviikolla nimenomaan Pohjanmaalla. Pohjanmaan henki on aina tuntunut itsestäni reilulta, rehdiltä, tinkimättömältä, lämpimältä ja kotoisalta. On perusteltua sanoa, että Pohjanmaa on Suomen selkäranka, hän hehkuttaa.

Ennennäkemätöntä yhteistyötä suunnistusviikon ja rockfestivaalin kesken

Fin5 2018:n sprintti on tiettävästi ensimmäinen suunnistuskilpailu, jonka kilpailukeskus sijaitsee rockfestivaalin alueella: torstaina heinäkuun 19. päivä suunnistajat juoksevat maaliiviitoituksensa Vauhtiajojen pääportin lävitse.

– Tämä on mahtava, ainutkertainen loppusuora ja kilpailukeskus suunnistusviikolla, järjestäjät kommentoivat. Yhteistyö festivaalin ja suunnistuskilpailun kesken voi äkkiseltään kuulostaa vaikealta yhdistelmältä, mutta yhteistyö ja ennakkojärjestelyt ovat sujuneet täysin sopuisasti ja hyvässä yhteisymmärryksessä.

Yhteistyö Vauhtiajojen kanssa on luonut suunnistajille myös mahdollisuuden ostaa halvempia lippuja Vauhtiajoille. Lisätiedot tästä löytyvät Aktiviteetti-valikosta kohdasta Vauhtiajojen ennakkoliput. Lienee myös harvinaista, että kilpailijoilla on nyt mahdollisuus nähdä kilpailunsa suojelija rummuttamassa festarilavalla kilpailupäivän hämärtyessä.

Fin5-tiedotustilaisuus 6.6. klo 13

Keskiviikkona 6.6. klo 13 alkaen järjestetään Fin5-suunistusviikkoa koskeva tiedotustilaisuus medialle. Tilaisuudessa kerrotaan tapahumasta yleisesti ottaen sekä paljastetaan kilpailun suojelija sekä kerrotaan kenties ennennäkemättömästä yhteistyöstä suunnistusviikon ja rock-festivaalin välillä. Tervetuloa!

Tietoa majoituksesta

Joudumme luovuttamaan suurimman osan majoitusvarauksistamme toisen ilmoittautumisportaan jälkeen. Toki välitämme majoituksia tämänkin jälkeen, mutta suuri osa menee yleiseen myyntiin. Eli kannattaa olla liikkeellä ajoissa varmistaakseen majoituksen FIN5 tapahtumaan.

PS. Teimme uuden sopimuksen Törnävän leirintäalueen mökeistä sekä Simpisiön Kullaksen huoneista. Tarkemmat tiedot majoituksen sivuilla.

Rastiviikkoon aikaa 6kk

Fin5 suunnistusviikkoon on aikaa vajaat puoli vuotta. Tapahtuman järjestelyt etenevät. Kyselyjä suunnistusviikosta on tullut mm. Kanadasta, Hongkongista, Sveitsistä, Venäjältä ja Jurvasta. Ratamestareiden Ocadit ovat käyneet kuumina ratoja suunnitellessa ja maastokäynnit ovat osoittaneet hyväkulkuisen avokalliomaaston olevan heinäkuussa houkuttelevan miellyttävää, mutta suunnistuksellisesti haastavaa. Heinikoissa ja vattupusikoissa kilpailijat eivät joudu Seinäjoen ja Lapuan rastiviikolla juoksemaan. Suurin osa maastoista on kovapohjaista kalliomaastoa, mutta pohjalaistyyppistä varvikkosuotakin matkoilta löytyy hieman.

Arvokisatunnelmaa saadaan Fin5 suunnistusviikon 3. ja 4. osakilpailuihin, kun Kuortaneen Urheiluopistolla käytävän opiskelijoiden MM-parhaimmisto saapuu paikalle juoksemaan MM-keskimatkan ja sprintin suunnistusviikon yhteyteen. Kuortaneen kisasivustoihin voi tutustua osoitteessa: https://www.wuoc2018.com. Sivuilta löytyy mm. vanhat kisakartat.

Tekemistä viikolla riittää varmasti jokaiselle, kuten suunnistusviikon teemakin -jokaiselle jotakin- kertoo. Ähtäriin saapuneita Pandoja kannattaa käydä katsomassa, kun lähellä ollaan, Powerparkin huvipuistoalue on vain 30 minuutin ajomatkan päässä kilpailukeskuksesta ja Seinäjoelta maailman maineiseen lähteneiden Duudsoneiden aktiviteettipuisto palauttaa lihaksia kaikenikäisillä kisojen jälkeen.

Tapahtumia riittää ennen ja jälkeen sekä suunnistusviikon aikana, kuten aikaisemmasta artikkelista voi lukea. Suunnistajille on vielä tarjolla rastiviikon kilpailujen lisäksi lähialueella Merenkurkun rastipäivät ja Lakeuden Viesti ennen Fin5 viikkoa, jos lippuja haluaa hakea oikein roppakaupalla.

Nyt vain ilmoittautumaan ja tiedustelemaan majoituksia!

Arvonnan voittajat

Ensimmäisessä ilmoittautumisportaassa ilmoittautuneiden kesken arvottiin perhelippupaketteja alueen aktiviiteetteihin.

Perhelippupaketit voittivat:
Ähtäri Zoo: Siiri Niemi
PowerPark: Ilpo Toikkanen
DAP: Maria Senina.

Onnittelut voittajille!

Ilmoittaudu 31.12.2017 mennessä – voit voittaa perhelippupaketin elämyskohteeseen!

Fin5 2018 Seinäjoki-Lapua ensimmäinen ilmoittautumisporras sulkeutuu 31.12.2017.

Ilmoittaudu suunnistus- ja lomaviikolle nyt. Kaikkien 31.12.2017 ilmoittautuneiden kesken arvotaan perhelippupaketteja* alueen elämyskohteisiin.

Jaossa on kolme perhelippupakettia. Yksi Ähtärin eläinpuistoon ja helmikuussa avattavaan Pandataloon, yksi Duudsonit Activity Park elämyspuistoon, ja yksi Huvivaltio Powerparkiin.

*Perhelippupaketti sisältää liput kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

 

Fin5 2018 – Tapahtumien keskellä

Yhtenä Fin5 2018 suunnistus- ja lomaviikon teemana on “Tapahtumien keskellä“. Fin5 2018 kanssa samaan aikaan järjestetään Opiskelijoiden suunnistuksen MM-kilpailut (WUOC2018), joiden järjestämisestä kokonaisvastuun kantaa Kuortaneen Urheiluopisto.

Mutta paljon on myös muita tapahtumia Fin5 2018 viikon aikana lähiseudulla. Tangomarkkinat ovat juuri ennen Fin5 2018 alkamista (ke-su; 11.-15.7.2018). Eikä Fin5 2018 ehdi edes loppua, kun alkaa Vauhtiajot Race&Rock -tapahtuma (to-su; 19.-22.7.2018). Jalkapallon alle 19 vuotiaiden Euroopan Mestaruus -turnaus pidetään Seinäjoella ja Vaasassa (16.-29.7.2018).

Lisäksi viikon aikana tulee olemaan paljon muita oheis- ja muitatapahtumia. Eli suunnistuksen lisäksi tarjolla on paljon muuta nähtävää ja koettavaa.

Tapahtumien vuoksi suosittelemme, että suunnistat varaavat majoituksen mahdollisimman ajoissa. Majoitustarjontaa alueella toki riittää, mutta parhaat paikat viedään ensin!

 

Fin5 2018 – alle vuosi aikaa alkuun

Fin5 2018 Seinäjoki-Lapua suunnistus- ja lomaviikko alkaa vajaa vuoden päästä sunnuntaina 15.7.2018.

Järjestelyitä on tehty “piilossa” jo yli vuoden ajan. Nyt on aika aloittaa näkyvämpi valmistautuminen ensi kesän viikkoon.

Olemme olleet paikalla jo Joensuu-Jukolassa ja Tampereen Fin5:llä. Meitä voi tavata kesän ja syksyn aikana eri suunnistustapahtumissa.

Seuraa meitä myös näiden sivujen lisäksi eri sosiaalisissa medioissa:

FacebookInstagram ja Twitter.

Tervetuloa matkalle kohti Fin5 suunnistus- ja lomaviikkoa 2018!

Fin5 2018 Seinäjoki-Lapua

Fin5-suunnistusviikko 2018

Fin5-suunnistusviikko suunnistetaan 15.-20.7.2018 Seinäjoella ja Lapualla. Järjestäjinä toimivat Seinäjoen Rasti-Jussit sekä Lapuan Virkiä.