Sprintissä sattuneen järjestäjävirheen takia sarjat H18E, H12 ja H13-14B mitätöitiin.  Sarjoista H12 ja H13-14B esitettiin kirjallinen protesti johtuen MM-kisan ajaksi asetetun peitteen jäämisestä rastille, mikä aiheutti hämäännystä ja suuria aikatappioita useammalle kilpailijalle. H18E hylättiin samasta syystä kilpailunjohtajan päätöksellä.

Vaikka virheet saatiin pääosin korjattua kisan edetessä, tasapuolisuuden nimissä sarjat jouduttiin mitätöimään. Näissä sarjoissa kokonaiskilpailuun lasketaan vain kaksi kisaa viimeisen päivän kanssa. Pois jäävät huonoimman pistemäärän tuottanut kilpailu ja sprintti. Sarjaan H18E joudutaan vielä laskemaan uudet lähtöajat takaa-ajoon. EDIT: LÄHTÖAJAT PÄIVITETTY 19.7. KLO 22:28.

Kyseisten sarjojen kilpailijoille palautetaan osanottomaksu torstain 19.7.  osalta. Kilpailijan tulee ilmoittaa tilinumero, johon summa palautetaan mahdollisimman pian pääsihteeri Mikko Lähdesmäelle sähköpostitse osoitteeseen fin5.paasihteeri@gmail.com. Tilinumeron on oltava perillä viimeistään 31.7.

Järjestäjät pahoittelevat virhettä ja siitä aiheutunutta vaivaa ja pettymystä kilpailijoille.